Ruffwear

Het dragen van een tuigje, jas of schoenen voor een hond kan heel functioneel zijn. Denk maar aan de honden met nekproblemen, om de nek te ontlasten kunnen zij beter een tuig dragen dan een halsband. Of honden met rugproblemen waar een jas verkrampte rugspieren tegen gaat bij kou en nattigheid. Honden die slepen met hun poten, bv. als gevolg van een hernia of een ruggenmerginfarct, of moeite hebben met opstaan op een gladde vloer door ouderdom of Degeneratieve Myelopathie hebben steun aan een goede schoen om zonder uitglijden te bewegen en ter bescherming van de nagels en de voet.

 

Maar wat is nu een goed tuig?
Een goed tuig belemmert een hond niet in zijn beweging, is gemakkelijk om te doen en verdeelt de krachten op het lichaam bij trekken. Een Y-vormig tuig verdeelt de krachten goed over het lichaam en daar drukt deze niet op de smalle schouderspieren die daarvan hinder kunnen ondervinden bij een spierblessure. Ze zijn uitermate geschikt voor honden met een nekhernia of uitstralingspijn vanuit de nek, blessures aan de nek- en schouderspieren en honden met rugpijn die meer ondersteuning nodig hebben.
De Ruffwear tuigjes voldoen hieraan en hebben een breed borst- en buikstuk waardoor het draagcomfort groter is. Ze zijn op vier plaatsen verstelbaar waardoor ze een goede pasvorm hebben. De Ruffwear frontrange harnassen, zoals ze genoemd worden, zijn licht van gewicht en daardoor niet zwaar om te dragen. Daarnaast zijn ze uitwasbaar (handwas).

Welke jas heeft mijn hond nodig?
Heeft uw hond rugproblemen of is deze al een dagje ouder? Dan kan een jas helpen om verkrampte rugspieren te voorkomen. Niet alleen de dunbehaarde honden hebben voordeel bij een jas maar ook de honden die veel haar hebben of een ondervacht hebben voordeel bij een jas die voorkomt dat ze bij regen door en door nat worden. Bij een hond met veel vacht duurt het vaak uren voor ze weer droog zijn en ondertussen koelen de rugspieren zo ver af dat een verkramping van de rugspieren kan ontstaan en de hond vervolgens stijf is en moeite heeft met opstaan en bewegen. Een regenjas zal hem/ haar hierbij helpen en het scheelt de eigenaar een heleboel natte hond in huis. In de winter hebben de dunbehaarde honden het erg koud als zij bij een flinke wind of vrieskou naar buiten moeten. Hun beweging hebben ze echter nodig en een jas zorgt ervoor dat ze warm blijven en ondertussen goed kunnen bewegen.
In het assortiment van Ruffwear zijn enkele jassen opgenomen die zeer geschikt zijn voor honden met rugproblemen. Ze zijn eenvoudig aan te doen, houden de hond warm en droog en enkele jassen kunnen gecombineerd worden met het borsttuig.

QUINZEE JACKET

De Ruffwear Quinzee is uitermate geschikt voor dunbehaarde honden in de winter, het is een warme hondenjas met een synthetische vulling die tegen kou, sneeuw en wind goed beschermt. Hij is niet volledig waterdicht.

OVERCOAT JACKET

De Ruffwear Overcoat heeft een fleece binnenlaagje en is daarmee uitermate geschikt voor honden met rugproblemen die in de winter geen hele dikke jas nodig hebben of voor in het voor- en najaar. Deze jas is niet alleen warm maar ook wind- en waterdicht.

AIRA WATERPROOF RAIN JACKET

De Ruffwear Aira Rain jacket een regenjas voor de honden met voldoende vacht ter bescherming van de regen. Deze kan als overjas gedragen worden maar volstaat ook prima zo omdat hij ook winddicht is.


Heeft mijn hond schoenen nodig?
Tenslotte hebben we nog de schoentjes voor honden die slepen met hun poten of moeite hebben met opstaan op een gladde vloer. Honden die slepen met hun voor- en/ of achterpoten, bv. na een hernia, slijten de nagels veel sneller op een ruwe ondergrond zoals de stoep of het asfalt. Bij ernstiger slepen kan het zelfs tot wonden op de bovenkant van de voeten lijden. Om dit te voorkomen zijn goede schoentjes een must. De meeste schoentjes die verkrijgbaar zijn, zijn vooral bedoeld om het likken aan de poten tegen te gaan, het verband te beschermen of vuil worden van de voet te voorkomen maar zijn niet geschikt om mee te wandelen op het asfalt of de stoep. De Ruffwear schoentjes hebben een dikke rubber onderlaag en zijn daardoor slijtvaster en gaan langer mee. Ook honden die moeite hebben met opstaan op een gladde vloer als gevolg van gebrek aan kracht in de achterhand (denk aan ouderdom of Degeneratieve Myelopathie) kunnen door de stroefheid van de schoenen vaak eenvoudiger overeind komen en hebben minder moeite met blijven staan en lopen op een gladde vloer.

Voor meer informatie neemt u contact op met Dierenkliniek IVD, voor dieren met een ruggengraat.

Klik hier om naar de contact pagina te gaan